C programozás oktatás kezdőknek
Kérdésed van? +36 70 410 1763 info@c-programozas.hu
Tudástár

C programozás

A C egy strukturált programozási nyelv, amely kevés utasításkészlettel rendelkezik, és könnyű elsajátítani akár kezdő programozók számára is. Eredetileg operációs rendszerekhez találták ki ezt a nyelvet, de a hatékonysága és egyszerűsége miatt nagyon sok mindenre alkalmazható. Éppen ezért az egyik legnépszerűbb programozási nyelv, és nagyon sok más nyelv alapja.

Hol tudod használni a C nyelvet?

Első körben nagyon jó arra, hogy megtanuld az alapokat, és elsajátíts egy magas szintű programnyelvet. Véleményem szerint nem érdemes holt programnyelvekkel kezdeni, hiszen azoknak nem sok hasznát veszed az életben.

Ha már a középiskolában nekiállsz a C programozásnak, akkor kellően fel tudsz készülni az emelt szintű informatika érettségire, valamint a műszaki tanulmányaidban is hasznát tudod venni. Magyarországon a legtöbb színvonalas egyetemen oktatnak C programozást, és mivel a diákok úgy kerülnek be oda, hogy nem tudnak programozni, elég nagy a bukási arány. Szóval nem csak a középiskolai tanulmányokat zárhatod sikeresen, de az egyetemre is egy jó belépő lehet.

Ha már nem vagy középiskolás és egyetemista, de szeretnél megismerkedni a programozással, majd programozóként szeretnél dolgozni, akkor is jó választás lehet a C programozás tanulás.Milyen területeken tudsz majd elhelyezkedni vele? Íme néhány fontosabb alkalmazása a C nyelvnek:

  • Operációs rendszerek, fordítóprogramok fejlesztése
  • Adatbázis-kezelő rendszerek fejlesztése
  • Hálózati programozás
  • Vírusirtó programok fejlesztése
  • Robotkarok mozgatása, robotprogramozás
  • Mikrokontrollerek és mikroprocesszorok programozása
  • Digitális képfeldolgozás

Küldetésem

Egyetemista korom óta tanítok olyan diákokat, akiknek egyedül nem megy a programozás, vagy a sok kudarc miatt már teljesen feladták. Minden nap tanítok, és addig nem hagyom abba, amíg szükség van rám. Ennyi idő alatt kitapasztaltam és kifejlesztettem egy saját oktatási technikát, amivel sok diákot segítettem hozzá a sikeres vizsgához és a munkahelyi feladatok hatékony megoldásához. Az oktatási tematikámat úgy építettem fel, hogy a témakörök szorosan épülnek egymásra. Ha egy témakör már teljesen világos, akkor lépünk egy következőre. Ezen témakörök alapos ismerete átsegít az emelt szintű informatika érettségin, az egyetemi C programozáson és biztos alapod lesz más programnyelvek elsajátításához.

Hamarosan elkészül egy általam írt programozási könyv, ami több száz kidolgozott és gyakorló feladattal segíti diákjaimat a C nyelv elsajátításában. Feladatgyűjteményemben több száz feladat garantálja az egyes témakörök alapos gyakorlását és elsajátítását.

Miről tanulhatsz nálam?

Ha mélyebben érdekel, miről is lesz szó a programozás tanfolyamon, akkor válassz a lenti témakörök közül, és olvasd el, mit fogok pontosan tanítani neked.

[TEMATIKA]


  Az itt található érettségi feladat megoldása nem az Oktatási Minisztérium által kiadott hivatalos megoldás. A feladatokat azért dolgoztam ki C nyelven is, hogy segítsem a diákjaim sikeres emelt szintű érettségi felkészülését. A megoldások irányadó jellegűek, a feladatok többféleképpen is megoldhatóak.

  Ha a lakattal jelölt feladatok megoldásaira is kíváncsi vagy, keress bizalommal!